Nettredaksjonen trenger flere medlemmer!

Lyst til å engasjere deg i KEFF? Bli med i nettredaksjonen! Det stilles ingen andre krav enn medlemskap i KEFF, og studenter er også velkomne.

Les mer om Nettredaksjonen trenger flere medlemmer!
Nye regler for nøkkelhullsmerket

Nye regler for nøkkelhullsmerket

Forslag til nytt regelverk sendes om kort tid på høring. Å bidra til et lavere saltinntak i befolkningen er viktig for folkehelsen. Det har derfor vært særlig fokus på å stramme inn kravene til saltinnhold i matvarer som omfattes av merkeordningen, og å sette krav til saltinnhold i fiske- og kjøttprodukter.

Les mer om Nye regler for nøkkelhullsmerket
Nye Nordiske Næringsstoffanbefalinger

Nye Nordiske Næringsstoffanbefalinger

The Nordic Nutrition Recommendations (NNR) have been published every eight years since 1980. Part 1 of the latest edition, NNR 2012, will be launched the 3th of October 2013. NNR set the guidelines for dietary composition and recommended intakes of nutrients that form the basis of the national dietary recommendations in the Nordic countries.

Les mer om Nye Nordiske Næringsstoffanbefalinger
The burden of constipation in our ageing population - European review

The burden of constipation in our ageing population - European review

ILC-UK, supported by Norgine and working alongside a steering group of European experts, have conducted a European review of the evidence and policy on constipation in older people, particularly those living in residential care settings.

Les mer om The burden of constipation in our ageing population - European review
Metaanalyse: Probiotika effektivt ved diarè

Metaanalyse: Probiotika effektivt ved diarè

I en ny systematisk oversikt og metaanalyse av 20 studier med 3 818 pasienter viste betydelig relativ reduksjon i Clostridium difficile-assosiert diaré ved bruk av probiotika.

Les mer om Metaanalyse: Probiotika effektivt ved diarè
Revurdering av modell for berikede matvarer

Revurdering av modell for berikede matvarer

Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har etter oppdrag fra Mattilsynet revurdert modellen for beriking av matvarer. Tilsettingen av blant annet vitamin D, vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, folat, vitamin B12, vitamin C og kalsium i beriket mat og drikke kan økes, da inntaket av berikede matvarer i Norge er lavere enn antatt. Det vil fortsatt ikke kunne tilsettes vitamin A, beta-karoten eller magnesium, jern, sink og kopper i mat eller drikke.

Les mer om Revurdering av modell for berikede matvarer

EFAD/DIETS Conference Poster deadline extended

The poster deadline for 7th EFAD/DIETS Conference is extended until 20th October. Please note, that there are 2 prizes for 500€ each, kindly offered by Kelloggs as Kellogg Barber award for best poster. For details please see http://www.efad.org/everyone/3753/7/0/32.

Slik unngår du å legge på deg i jula

Slik unngår du å legge på deg i jula

Det er helt unødvendig å legge på seg i jula. Knepene for å unngå vektøkning når det nå blir fridager med mange selskap og mye god mat, er ganske enkle og kommer fra klinisk ernæringsfysiolog Eva Kvendbø.

Les mer om Slik unngår du å legge på deg i jula
Vurdering av tungmetaller i kosten til små barn

Vurdering av tungmetaller i kosten til små barn

Undersøkelser av mat til små barn gjort av det svenske Livsmedelsverket viser at maten ikke inneholder mer tungmetaller enn det som er tillatt. Variasjon i kostholdet til de minste barna, med bruk av ulike matvarer og produkter, anbefales likevel for å unngå et uheldig høyt inntak fra enkeltprodukter.

Les mer om Vurdering av tungmetaller i kosten til små barn
Folsyretilskudd tidlig i svangerskapet reduserer risiko for autisme

Folsyretilskudd tidlig i svangerskapet reduserer risiko for autisme

Kvinner som tok folsyretilskudd ved begynnelsen av svangerskapet hadde nesten halvert risiko for å få et barn med autisme. Å starte med folsyretilskudd senere i graviditeten reduserte ikke risikoen. Det viser resultater i en omfattende studie fra Folkehelseinstituttets Den norske mor og barn-undersøkelsen (MoBa) og Autismestudien (ABC-studien). Studien er nylig publisert i The Journal of The American Medical Association (JAMA).

Les mer om Folsyretilskudd tidlig i svangerskapet reduserer risiko for autisme
Nettredaksjonen ønsker alle våre lesere en riktig god jul

Nettredaksjonen ønsker alle våre lesere en riktig god jul

Nettredaksjonen er stolte av å kunne presentere en ny funksjon på nettsidene, nemlig newsfeed. Det er en automatisk søketjeneste som søker i et stort antall norske nettsider og presenterer en liste av artikler som er relevante i forhold til vårt fagområde. Vi håper den nye tjenesten skal gi oss bedre mulighet til å holde oss oppdatert i forhold til alt som skrives om ernæring, kosthold, fedme, osv.

Les mer om Nettredaksjonen ønsker alle våre lesere en riktig god jul
DIETSNewsletter13[1].pdf

Nyhetsbrev EFAD 2013

Ernæringskompetanse i helse- og omsorgstjenesten

Ernæringskompetanse i helse- og omsorgstjenesten

Ny rapport fra Helsedirektoratet beskriver kliniske ernæringsfysiologers rolle og funksjon i helse- og omsorgstjenesten og vurderinger av framtidig behov for kliniske ernæringsfysiologer. Videre beskrives ulike former for ernæringsarbeid og ernæringsfaglige utfordringer i ulike deler av helse- og omsorgstjenesten.

Les mer om Ernæringskompetanse i helse- og omsorgstjenesten
Influensa og D-vitaminstatus

Influensa og D-vitaminstatus

Derfor bør vi gå influensa-epidemien i møte med optimal D-vitaminstatus.

Les mer om Influensa og D-vitaminstatus